Eminentni žiri na trećem UNFEST-u

Home / Vesti / Eminentni žiri na trećem UNFEST-u
aleksandar-dujin

Eminentni žiri na trećem UNFEST-u

Kompozitori Rade Radivojević i Aleksandar Dujin, i članice Nevernih beba Tijana Sretković i Jelena Pudar činiće stručni žiri 3.Akustičarskog festivala mladih „UNFEST 2016“.

 Rade Radivojević je kompozitor, aranžer, producent, muzičar instrumentalista. Diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Beogradu 1974. godine. Njegov autorski rad, od 1968. godine do danas, zabeležen je na preko 300 nosača zvuka, trajnih radio snimaka, ogroman broj TV emisija. Godine 1994. proglašen za Kompozitora godine u Jugoslaviji. Kompozicije i aranžmani Radeta Radivojevića snimljeni su i izvode se u Nemačkoj, Finskoj, Francuskoj, Rusiji, Bugarskoj, Makedoniji, Ukrajini, Belorusiji i Austriji. Piše muziku za televizijske serije, drame, film i pozorište.

Aleksandar Dujin je srpski pijanista, aranžer i kompozitor. Rođen je 1959. godine u Zrenjaninu. Jedan je najpopularnijih ovdašnjih džez pijanista, kako zbog svoje autorske muzike i brojnih nastupa po zemlji i inostranstvu, tako i zbog činjenice da je već bezmalo četiri decenije verovatno ključni oslonac orkestra koji prati nadaleko poznatog kantautora Đorđa Balaševića. Diplomu je stekao na Konzervatorijumu u Beču, a trenutno je, pored muzičke karijere, angažovan i kao direktor Muzičke produkcije Radio-televizije Vojvodine.

Tijana Sretković rođena je 02. novembra 1986. u Kraljevu gde je uporedo završila osnovnu i nižu muzičku školu “Stevan Mokranjac”, odsek violončelo. Već kao devojčica nastupa na pevačkim takmičenjima za mlade talente.  Po završetku Gimnazije i tri godine srednje muzičke škole u Kraljevu prelazi u Beograd i upisuje Beogradsku Politehniku – odsek za industrijski dizajn, gde je od diplome trenutno deli jedan ispit. Dizajn je njena velika ljubav i hobi ali ipak bira muziku za svoje životno opredeljenje koje se samo potvrdilo pozivom Nevernih beba da im se pridruži u proleće 2011. godine.  Nastupala je u bendovima “Višestruki prelom” (sastavljen delimično od drugova iz muzičke škole), “Funkey” i “Carbon Cartel” (autorski progressive rock bend sa velikim brojem zapaženih klupskih koncerata). Do svoje 15. godine bavila se glumom a aktivno je trenirala i plivanje, osvojila je više medalja na regionalnim i državnim takmičenjima. Svira violončelo i akustičnu gitaru. Obožava crtanje i dizajn na svim poljima.

Jelena Pudar rođena je 5. maja 1984. godine u Kragujevcu.  Pošto od malih nogu pokazuje veliki talenat za muziku – sa 6 godina kreće u pripremnu muzičku školu – godinu dana kasnije paralelno pohađa i nižu muzičku školu “Miloje Milojević” (odsek-klavir) i Osnovnu školu “Svetozar Marković”. Tih godina upisuje školu modernog plesa, a kasnije i džez baleta. U osmom razredu osnovne škole upisuje solo pevanje u klasi profesorke Anđele Saramandić.
Završava nižu muzičku sa 15 godina, ali je vuče neka druga vrsta muzike. Pošto je jedna vrsta muzike isključivala drugu, upisuje srednju ekonomsku.
Tad ima prvi susret sa svojim bendom “Superstition”, a kasnije i bendom “Element”.
Onda su stvari krenule svojim tokom…

Sa 17 godina pojavljuje se na ‘’3k-duru’’ i biva primećena od strane članova benda “Neverne bebe”.  Nakon personalnih promena u ‘’N.bebama’’ sredinom juna 2003.godine sledi poziv od Milana Đurđevića, koji joj se, u to vreme, učinio posve neverovatnim.
Otkrivši veliki talenat kod nje bend joj daje šansu koju na već čuvenim probama u Košutnjaku obilato koristi. Nekoliko dana posle Janinog dolaska u bend i Jelena postaje član ‘’Nevernih beba’’.  Ubrzo, već 05. jula 2003. godine, sa Janom Šušteršič pored sebe, debitovala je u Herceg Novom. Sve nakon toga deo je već poznate priče.
U isto vreme upisuje Filološki fakultet u Kragujevcu, odsek -španski jezik.

Leave a comment

If you want to share your opinion, leave a comment.

Logged in as . Log out?

You may use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

NAJNOVIJI KOMENTARI

    ARHIVA VESTI